Brødrene Dahl på Nye Veier

Brødrene Dahl på Nye Veier

Når nye E18 fra Tvedestrand til Arendal åpner i 2019 er det med vann- og avløpsmateriell (VA) og kabelvern levert av Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er underleverandør til AF Gruppen AS som har totalentreprisen for strekningen. Det var hard konkurranse om oppdraget, som har en verdi mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Det er veldig viktig for oss å få være med på det første prosjektet til Nye Veier, sier Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl. Brødrene Dahl leverer alt VA-materiell som ikke er av betong. Rørene leveres av plastrørprodusenten Pipelife i Surnadal. For Brødrene Dahl Agder er dette den største kontrakten de jobber med i 2017 og 2018.

Godt samarbeid

AF Gruppen ble tildelt kontrakten for strekningen i desember 2016. I juni 2017 vant Brødrene Dahl konkurransen om VA-leveransene, og nå er arbeidet i gang. Så langt er omlag en femdel av leveransene på plass, og 2018 blir den store prøven på samarbeidet.

Skarp konkurranse
- Brødrene Dahl fikk oppdraget i skarp konkurranse med andre. Det var kompetanse, evnen til å se løsninger og måten de møtte kravene våre på som ble avgjørende, sier Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg. - Brødrene Dahl viste tydelig at de forsto de prosjektspesifikke kravene vi hadde. Det er viktig med leverandører som skjønner kravene vi stiller samtidig som de er konkurransedyktige på pris, sier han.

At Brødrene Dahl er tungt til stede i Agder var også positivt. – De har en sterk tilstedeværelse i regionen, i tillegg til gode logistikkløsninger fra sentrallager og fabrikk. Måten de har levert på i de første delene av prosjektet har bekreftet at vi valgte riktig, forteller Nyquist i AF Anlegg.

- AF Gruppen er en meget profesjonell organisasjon å jobbe med, sier Torje Dalen i Brødrene Dahl. Fra Brødrene Dahl er det nå en person som jobber 100 % med dette prosjektet. Dette viser hvilken løfteevne Brødrene Dahl har. – Vi kan raskt få opp et prosjekt som kan levere i disse volumene. Det gir trygghet for de store entreprenørene, sier Dalen.

Kvalitet og miljø

Brødrene Dahl er opptatt av å redusere miljøavtrykket fra prosjektene sine. I arbeidet med ny E18 utreder de nå muligheten for å frakte rør med båt fra Surnadal til Eydehavn. Det kan erstatte 120-150 vogntog.

- Miljø er viktig for Brødrene Dahl. Dersom vi kan få mer transport over på skip er det bra for både miljø og sikkerhet. Alternativet er minst 120 trailerlass med rør som skal kjøre de nesten åtti milene fra Surnadal til Sørlandet, forteller Torje Dalen.

Pipelife er valgt som leverandør basert på gode erfaringer med leverandøren. 

- Det er veldig bra å kunne bruke norsk kvalitet i disse prosjektene. Pipelife leverer godt, forteller Dalen.

Ny E18 Arendal-Tvedestrand er det første prosjektet til Nye Veier AS. Det skal totalt bygges 23 km med firefelts motorvei. Brødrene Dahl leverer VA-materiell og kabelvern til prosjektet, og håper også å kunne levere teknisk samferdselsutstyr.

Dalen forteller at Brødrene Dahl legger mye å lykkes med prosjektet. 

- For oss er det stor prestisje knyttet til å få delta i dette. Det er her standarden for fremtidens effektive veibygging legges. For oss er gode leveranser til AF Gruppen og Nye Veier som to meget profesjonelle aktører veldig viktig, avslutter Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl Agder.

Kontaktpersoner, BD

Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl, mob: 932 29 880
Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg, mob: 908 70 204

Den digitale grunnmuren er bygget, den er åpen og den er gratis

18. januar 2018

Den digitale grunnmuren er bygget, den er åpen og den er gratis

Leverandørbransjen har tommelen opp for økt digitalisering, men advarer mot løsninger som påfører bransjen dobbeltarbeid eller økte kostnader.
Bransjen har selv tilrettelagt for digitalisering gjennom åpne varedatabaser som er gratis å bruke. Samarbeidet utfordres av kommersielle aktører som gjør digitaliseringen dyrere for entreprenører, byggeiere og sluttkunder ved at det lages forretningsmodeller som kobler løsninger og begrenser brukernes valgmuligheter.

Brødrene Dahl på Nye Veier

10. januar 2018

Brødrene Dahl på Nye Veier

Satser på Pipelife og norske kvalitetsrør

Når nye E18 fra Tvedestrand til Arendal åpner i 2019 er det med vann- og avløpsmateriell (VA) og kabelvern levert av Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er underleverandør til AF Gruppen AS som har totalentreprisen for strekningen. Det var hard konkurranse om oppdraget, som har en verdi mellom 60 og 70 millioner.
- Det er veldig viktig for oss å få være med på det første prosjektet til Nye Veier, sier Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl. 

 

Lasse Tønnesen inn i BDs ledergruppe

10. januar 2018

Lasse Tønnesen inn i BDs ledergruppe

Ny salgs- og regiondirektør

Lasse Tønnesen gikk på slutten av 2017 inn i ledergruppen i Brødrene Dahl AS som ny salgs- og regiondirektør. Han har ansvar for utvikling av de ti regionene i selskapet og er nærmeste leder for regionssjefene, som til sammen har ansvar for mer enn 6,5 milliarder i årlig omsetning. 
- Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle den entusiasmen og samholdet som preger Brødrene Dahl, sier Lasse Tønnesen. Etter at Agder og Rogaland er slått sammen til region Sør Vest, er det ti regioner i Brødrene Dahl, sier Tønnesen.

NRF med bra start på 2018

6. januar 2018

NRF med bra start på 2018

Bikket 10.000 unike brukere av NRF Databasen

Bruken av NRFs tjenester øker kraftig. - Via gratis digitale verktøy får bransjefolk tilgang til 215.000 aktive produkter i NRF Databasen, via app og NRF Prosjekt, forteller adm. dir. Terje Røising.
- Vi gikk inn i det nye året ved å bikke 10.000 unike brukere av NRF Databasen, og dokumentasjon- og prosjektstyringsappen alene viser en økning på vel 30 prosent i forhold til samme periode i fjor, forteller adm. dir. Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening (NRF).

God Jul og Godt Nytt År

29. desember 2017

God Jul og Godt Nytt År

NRF forventer ytterligerer fremgang i 2018

God Jul

Vi takker alle våre forbindelser for det gode samarbeidet i året som har gått og ønsker alle en riktig god jul og et fremgangsrikt nytt år.

Iren, Morten og Terje

Ahlsell kjøper Bekken & Strøm

20. desember 2017

Ahlsell kjøper Bekken & Strøm

Blir størst i Norge på arbeidsklær

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av selskapet Bekken & Strøm AS med en årlig omsetning på omlag 400 MNOK.  Bekken & Strøm AS er en av landets største leverandører innen arbeidsklær, verneutstyr, arbeidssko og profileringstøy. Selskapene har ca 160 ansatte, med hovedkontor og sentrallager i Gjøvik, og avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Gjøvik, Sandefjord, Mo i Rana og Stryn. Ahlsell kjøper 100% av aksjene i selskapene, og Bekken & Strøm vil fortsette driften under eget merkenavn.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«januar 2018»
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
© 2018 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as