Brødrene Dahl på Nye Veier

Brødrene Dahl på Nye Veier

Når nye E18 fra Tvedestrand til Arendal åpner i 2019 er det med vann- og avløpsmateriell (VA) og kabelvern levert av Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er underleverandør til AF Gruppen AS som har totalentreprisen for strekningen. Det var hard konkurranse om oppdraget, som har en verdi mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Det er veldig viktig for oss å få være med på det første prosjektet til Nye Veier, sier Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl. Brødrene Dahl leverer alt VA-materiell som ikke er av betong. Rørene leveres av plastrørprodusenten Pipelife i Surnadal. For Brødrene Dahl Agder er dette den største kontrakten de jobber med i 2017 og 2018.

Godt samarbeid

AF Gruppen ble tildelt kontrakten for strekningen i desember 2016. I juni 2017 vant Brødrene Dahl konkurransen om VA-leveransene, og nå er arbeidet i gang. Så langt er omlag en femdel av leveransene på plass, og 2018 blir den store prøven på samarbeidet.

Skarp konkurranse
- Brødrene Dahl fikk oppdraget i skarp konkurranse med andre. Det var kompetanse, evnen til å se løsninger og måten de møtte kravene våre på som ble avgjørende, sier Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg. - Brødrene Dahl viste tydelig at de forsto de prosjektspesifikke kravene vi hadde. Det er viktig med leverandører som skjønner kravene vi stiller samtidig som de er konkurransedyktige på pris, sier han.

At Brødrene Dahl er tungt til stede i Agder var også positivt. – De har en sterk tilstedeværelse i regionen, i tillegg til gode logistikkløsninger fra sentrallager og fabrikk. Måten de har levert på i de første delene av prosjektet har bekreftet at vi valgte riktig, forteller Nyquist i AF Anlegg.

- AF Gruppen er en meget profesjonell organisasjon å jobbe med, sier Torje Dalen i Brødrene Dahl. Fra Brødrene Dahl er det nå en person som jobber 100 % med dette prosjektet. Dette viser hvilken løfteevne Brødrene Dahl har. – Vi kan raskt få opp et prosjekt som kan levere i disse volumene. Det gir trygghet for de store entreprenørene, sier Dalen.

Kvalitet og miljø

Brødrene Dahl er opptatt av å redusere miljøavtrykket fra prosjektene sine. I arbeidet med ny E18 utreder de nå muligheten for å frakte rør med båt fra Surnadal til Eydehavn. Det kan erstatte 120-150 vogntog.

- Miljø er viktig for Brødrene Dahl. Dersom vi kan få mer transport over på skip er det bra for både miljø og sikkerhet. Alternativet er minst 120 trailerlass med rør som skal kjøre de nesten åtti milene fra Surnadal til Sørlandet, forteller Torje Dalen.

Pipelife er valgt som leverandør basert på gode erfaringer med leverandøren. 

- Det er veldig bra å kunne bruke norsk kvalitet i disse prosjektene. Pipelife leverer godt, forteller Dalen.

Ny E18 Arendal-Tvedestrand er det første prosjektet til Nye Veier AS. Det skal totalt bygges 23 km med firefelts motorvei. Brødrene Dahl leverer VA-materiell og kabelvern til prosjektet, og håper også å kunne levere teknisk samferdselsutstyr.

Dalen forteller at Brødrene Dahl legger mye å lykkes med prosjektet. 

- For oss er det stor prestisje knyttet til å få delta i dette. Det er her standarden for fremtidens effektive veibygging legges. For oss er gode leveranser til AF Gruppen og Nye Veier som to meget profesjonelle aktører veldig viktig, avslutter Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl Agder.

Kontaktpersoner, BD

Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl, mob: 932 29 880
Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg, mob: 908 70 204

Ahlsell kjøper forhandler innen verktøy, verneutstyr og havbruk

19. april 2018

Ahlsell kjøper forhandler innen verktøy, verneutstyr og havbruk

Blir regionens største flerfaglige handelshus

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av selskapet Sentrum Motor og Verktøy AS (SMV) med en årlig omsetning på NOK 40 millioner. SMV har siden 1982 vært en solid forhandler av verktøy, festemateriell, verneutstyr og maskiner til proffmarkedet i Finnmark. Selskapet har 9 ansatte lokalisert i Alta som forsyner kunder innenfor flere bransjen i hele regionen. Ahlsell kjøper 100 % av aksjene i selskapene, som inntil videre vil fortsette driften under navnet Ahlsell SMV AS.

Tilpasses åpne internasjonale standarder

12. april 2018

Tilpasses åpne internasjonale standarder

Høy aktivitet hos NRF, NOBB og EFO

Informasjon- og produktdatabasene NOBB, EFO og NRF skal nå tilpasses de åpne internasjonale standarder i ETIM og bSDD.
- For Byggtjeneste, EFO og NRF handler digitalisering om å gjøre produktinformasjon lettere tilgjengelig for byggenæringen. Denne informasjon skal bidra til verdiskapning i hele verdikjeden. En viktig del av arbeidet er å koble egenskaper i bSDD mot ETIM og etablere en felles datastruktur som skal benyttes i NOBB, EFO og NRF databasene, heter det i en pressemelding fra de tre aktørene.

- BD har ingen avtaler om leveranser til Megaflis eller andre nettbutikker

13. mars 2018

- BD har ingen avtaler om leveranser til Megaflis eller andre nettbutikker

Slår kraftig tilbake mot påstander i E24

Brødrene Dahl AS har sendt en klage til nettavisen E24 ved sjefsredaktør Per Valebrokk. Bakgrunnen er gårsdagens artikkel i E24 «Slår alarm om kraftig nettpress: Varsler dyrere rørleggere». Der blir grossisten fremstilt som at de blir søkkrik på å selge til nettaktørene fremfor rørleggere. Dette er helt feil og avvises på det sterkeste, skriver BD i en pressemelding mandag. - BD har aldri hatt og har ikke avtaler om leveranser til Megaflis eller andre direkteselgende nettbutikker. Dog er det andre grossister som selger til Megaflis og nettaktører, sier adm.direktør Roger Lunde.

Meningsfull digitalisering med NRF og ETIM

7. mars 2018

Meningsfull digitalisering med NRF og ETIM

Lokal know how - og internasjonal utvikling

NRF har et sterkt engasjement innen digitalisering av VA og VVS bransjen, og valgte å ta sektoransvar for ETIM-VVS fordi det er viktig og riktig å delta i det internasjonale utviklingsarbeidet. 
ETIM Norge er et samarbeid mellom de tre store fagområdene innenfor Byggebransjen. Elektro, VA/VVS og Bygg går sammen om samordning og standardisering gjennom sine respektive produktdatabaser EFO, NRF og NOBB.

God utvikling for BD i 2017

16. februar 2018

God utvikling for BD i 2017

- Ser frem imot et spennende 2018

Brødrene Dahl AS hadde en bra salgsutvikling i 2017. Veksten er fordelt på alle områder innen VVS, Vann & Miljøteknikk (VMT) og industri. Administrerende direktør, Roger Lunde i BD, forteller at de ser den sterkeste veksten innen digitalt salg til store VVS-kunder.

- Salgsveksten var også bra til alle landets graveentreprenører, og store infrastrukturprosjekter innen VMT. Spesielt hyggelig er det å se positive signaler hos maritime og industrielle kunder. Vi ser også at vi har en bransje med sterk konkurranse. Kundene har tydelige krav til pris, kvalitet og høy servicegrad, sier Lunde.

- Ikke krav om stoffkartotek på papir

16. februar 2018

- Ikke krav om stoffkartotek på papir

Erstatter papir med digitale løsninger

- I dag kan alle som har valgt digitale løsninger for stoffkartotek ta flagget til topps! sier gründer Kjell Hamnes i IT-selskapet EcoOnline. Arbeidstilsynet starter det nye året med en gladnyhet for alle som har kjemikalier på arbeidsplassen sin. Nå kan alle erstatte sine papirbaserte stoffkartotek med digitale løsninger. Endringene i "Forskrift om utførelse av arbeid" innebærer at det ikke lenger er et krav om at stoffkartoteket alltid skal foreligge i papirutgave. I tillegg er ordlyden om at verneombudet skulle ha "et eget eksemplar" endret til at de nå skal ha "tilgang til" stoffkartoteket.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«juni 2018»
mationtofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
© 2018 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as