Stor interesse for B-link

Stor interesse for B-link

Bildetekst: Ledertroikaen består av Terje Røising fra Norske Rørgrossisters Forening (NRF), Halvard Gavelstad, NOBB og Frank Jaegtnes, EFO. 

Bygg.no: Alt fra entreprenører til prosjektledere og innkjøpere fra byggesektoren strømmet til da selskapet B-link presenterte sin nye digitale satsing i dag under et frokostseminar på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo. Det er Norske Rørgrossisters Forening (NRF), Norsk Byggtjeneste AS og Elektroforeningen (EFO) som sammen står bak selskapet og konseptet B-Link.

Målet er å bygge opp den digitale byggenæringen, og styreleder Halvard Gavelstad sier de har jobbet med konseptet i flere år.

Han forklarer at B-link er en kommunikasjonsplattform som skal levere innhold, både produktdata og egenskaper, til den digitale byggeplassen.

Kommunikasjonsplattformen gir direkte forbindelse med de tre dominerende varedatabasene i byggesektoren: NOBB innen bygg, EFO innen elektro og NRF innen VA/VVS.

- B-link kobler verdikjeden til disse tre bransejdatabasene, og kvalitetssikrer informasjon fra alle leverandørene i disse tre bransjene, sier Gavelstad. Prislappen på prosjektet er på mellom 15 og 20 millioner kroner totalt, og de har blant annet fått støtte fra Innovasjon Norge.
- Vi er stolte over hva vi har fått til så langt, og er spent på veien videre, sier han.

1.500 produsenter
I tillegg til de tre varedatabasene, sier daglig leder Terje Røising i B-link at de knytter seg opp mot løsningen buildingSMART dataordbok (bSDD).
- Så vil andre programmer igjen kunne koble seg inn via bSDD. B-link kan integreres opp mot de aller fleste programmer som behandler eller bruker produkter, sier han.
Røising sier det i alt er 1.500 produsenter og leverandører som er representert gjennom B-linksystemet, og at brukerne så langt har tilgang til rundt 1,5 millioner produkter.
- Det gir deg en voldsom base og store muligheter til å finne de riktige produktene, sier han.

Definerer produktegenskapene
Røising sier brukerne selv setter krav til produktene gjennom egenskapsdefinisjonene, og at de dermed kan være sikre på at produktene tilfredsstiller behovene deres.
- Hvis vi ser for oss en B-link prosess, som ender opp med et innkjøp, så åpner du først din B-link-integrerte applikasjon. Alternativt logger du deg inn på webgrensesnittet. Deretter sender du en forespørsel om generiske produkter og legger inn egenskapsdefinisjoner, forklarer han. Da får du ulike treff tilbake fra varedatabasene.
- Resultatet med de unike produktene kan du deretter velge å laste inn i BIM, eller du kan importere dem inn i egne innkjøpssystemer, sier Røising.

- Det å finne og bestille riktig produkt er noe av det viktigste med denne metoden. Du definerer egenskapene du er ute etter – alt fra det tekniske til miljøegenskaper - og identifisere de beste produktene. Deretter bruker du resultatet på en formålstjenlig måte, forteller Terje Røising.

Les hele artikkelen på Bygg.no

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«desember 2019»
mationtofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
© 2019 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as