Åpnes for alle:

Ny versjon av NOBB.no er lansert


Byggtjeneste jobber nå med å slå sammen NOBB for bygg og VA/VVS, dette lanseres 19. mars. I den forbindelse har også NOBB.no helt ny. Nettsiden har fått et nytt design og vi har oppgradert nettsiden under panseret. En viktig endring er at NOBB.no åpnes for alle.

  Les mer

Gratis webinar:

Lansering av NOBB VA/VVS


Bli med på gratis webinar om lanseringen av en felles database for bygg og VA/VVS.  I dette webinaret går vi mer i detalj på hva hvilke muligheter dette gir til alle våre kunder innen VA/VVS.

 

  Les mer om webinaret

Byggtjeneste leverer mange viktige tjenester

Sentrale tjenester til hele byggenæringen

Byggtjeneste er en av Norges største leverandører av viktige løsninger for de aller fleste delene av byggenæringen. Våre løsninger sørger for at dataflyten går sømløst igjennom næringen slik at ulike aktører både kan tilføre og hente data automatisk etter eget behov igjennom våre databaser.

Databasene formidler korrekte produktdata

Norsk Byggevarebase (NOBB) og NOBB – VAVVS-databasen er byggenæringens største og mest komplette kilder for viktige produktdata som er standardisert etter næringens eget regelverk. Databasene skaper grunnlaget for digital handel og samarbeid. Innholdet og datakvaliteten skapes av våre dedikerte kunder.

Våre viktigste forretningsområder:

NOBB og NOBB-VAVVS er helt avgjørende

NOBB og NOBB-VAVVS-databasene er selve navet i byggebransjen når det gjelder produktdata. Men felles regelverk, god standardisering og kvalitetssikret innhold har næringen klart å skape en felles portal for produktdata som er unik på verdensbasis.

Regelverket satt i et system som fungerer

Regelverket har tradisjonelt vært på papir, men i Byggeportalen har vi tatt alle fordelene med papir over på en digital plattform som er logisk oppbygd og søkbart. Historisk arkiv går helt tilbake til 1924, her finner du hvilket regelverk som var gjeldene på et visst tidspunkt.

Miljødata gir grunnlaget for klimagassregnskap

Disse tjenestene tar utgangspunkt i eksisterende innhold i for eksempel produktets EPD. Men vi har også tjenester som vurderer produktets miljøfotavtrykk etter fastsatte miljøområder. Her kan man oppnå BREEAM-NOR poeng hvis man bygger et miljøbygg.

Dokumentasjon for hele byggenæringen

Dokumentasjon er en viktig faktor i dagens byggebransje. Det er strenge krav til å dokumentere det som blir gjort, og våre tjenester skal gjøre denne jobben enklere for de som jobber med bygget. Stoffkartotek for byggeplass er også endel av våre tjenester.

Lag klimagassregnskap på ditt prosjekt med NOBB Miljødata

Med strukturerte og maskinlesbare data knyttet til klimagassutslipp fra produktenes EPD kan du lage klimagassregnskap for dine prosjekter.

Les mer om NOBB Miljødata

NOBB-konferansen 2023 – påmeldingen er åpnet

Byggenæringens muligheter i en krevende tid

Endelig er NOBB-konferansen klar til deg, bli med på årets happening for oss som jobber med produktdata innen bygg og VA/VVS. I tillegg skal vi feire bursdag, NOBB-databasen fyller 30 år! 

NOBB-konferansen 2023 passer for alle som jobber innen byggenæringen med produktdata, miljødata, kalkulasjon, logistikk, salg, markedsføring og produksjon.
Konferansen er også relevant for de som planlegger, forsikrer, konstruerer eller bygger i Norge samt ansatte i byggevarekjedene og de som leder bedrifter innen bygg og VA/VVS.

Les mer om konferansen og meld deg på nå

Legg datoene i din kalender


Unngå dobbeltbookinger, legg inn NOBB-konferansen i din kalender.

Legg inn i kalender

 

Aktuelle nyhetssaker fra Byggtjeneste

Hvem bruker våre tjenester?

Våre kunder strekker seg over de aller fleste kategorier i næringen og vi har noe for de aller fleste.

NOBB

Norsk byggevarebase (NOBB) inneholder produktdata på alle varer som selges i Norge. Leverandørene vedlikeholder innholdet,  aktører som bruker dataene kan være byggevarekjeder, entreprenører, håndtverkere, rørleggere, systemleverandører, kalkulasjonssystemer osv.

Miljødata

Vurdering av byggevarens miljøpåvirkning brukes av leverandørene som vil markedsføre sine produkter, databasen brukes av de som leter etter produkter, som entreprenør, innkjøp og arkitekter. Grunnlaget for klimagassregnskap er interessant for entreprenører, prosjekterende og arkitekter.

Regelverket

Regelverket i Byggeportalen benyttes av alle som har behov for å regelmessig lese lover, forskrifter og veiledninger, eller hjelp til å forstå regelverket. Historisk arkiv er også tilgjengelig. Typiske kunder er kommuner, entreprenører, konsulenter, rådgivende ingeniører, arkitekter, studenter og elever.

NOBB - VAVVS

NOBB - VAVVS-databasen er kjernen i den digitaliserte samhandlingen innen VA/VVS. Leverandørene benytter databasen til å formidle produktdata på en effektiv måte som er avtalt i næringen. Grossist, handelen  og rørleggere bruker innholdet til å informere og sikre at ting blir riktig utført.

Kurskalender

19.

Mars

Lansering av NOBB – VAVVS
Bli med på gratis webinar om lanseringen av en felles database for bygg og VA/VVS.  I dette webinaret går vi mer i detalj på hva hvilke muligheter dette gir til alle våre kunder innen VA/VVS.

Webinar
Streames på Vimeo
Kl. 10.00

VA/VVS blir en del av NOBB-databasen.

21.

Mars

Grunnleggende kurs om NOBB for VA/VVS
Kurset er spesielt rettet mot de som jobber mest med VA/VVS produkter.
Se mer informasjon

Teamsmøte
Små grupper
Kl. 13.00 – 14.30

Kurset tar for seg grunnleggende forståelse for hvordan NOBB fungerer. NOBB Leverandør er ikke en del av dette kurset.

3. - 4. - 10. - 11.

April

Kurs i bruk av NOBB Leverandør
Byggtjeneste tilbyr et digitalt kursopplegg som skal gi nødvendig opplæring om NOBB og om NOBB Leverandør. 

Teamsmøte
Små grupper
Kl. 08.30 – 12.00

Dicta iusto inciderint quo no. In eos tibique periculis dissentiunt, etiam habemus dissentias ut per. Dicat mnesarchum in mea, vel aliquid sensibus te, malis dolores assentior vel ea. Pri solet soluta gubergren at, salutatus posidonium philosophia et per. No eum fuisset vulputate, enim feugait efficiendi ius et, oblique perfecto reformidans vis eu.

Sted: Sted navn, Addresse, gatenavn
Kl. 10.00 – 15.00

Program

10.00 – 11.00 Persius explicari mediocritatem eu per

11.00 – 11.30 Sea ei erant vidisse eruditi

11.30 – 13.00 Atqui constituto ei pro te nec causae regione quaerendum

13.00 – 15.00 His id accusata iudicabit concludaturque

NOBB-databasen i tall

Antall varer med produktbilde

 548000
Antall varer med produktbilde

 694000
Antall varer med F-pakk i NOBB

650000
Antall varer med dokumentasjon

 485000