26. oktober lanseres en helt ny versjon av NRF Databasen etter ett år med utvikling. – Den blir enda mer effektiv og smidig for brukerne, sier NRFs daglige leder Terje Røising til VVSforum.

– Vi startet helt på scratch for å skreddersy databasen til de standardene som kommer til å være aktuelle for byggenæringen framover. Samtidig er det en svært fleksibel løsning, slik at vi har muligheter til å gjøre store endringer selv i databasen og strukturen. Dette er en tilpasset applikasjon.

– Og vi har selvfølgelig etablert moderne API for sømløs overføring av data, både inn og ut, legger han til.

Enkel oppdatering
Her blir det alle muligheter for leverandører til å oppdatere sine produkter uten å gjøre særlig mer enn å oppdatere i egne systemer, og for brukerne til å hente ut dataene direkte til sine systemer.

– Vi viderefører alle tjenestene og muligheter vi har på den nåværende løsningen, men gjør det enda mer fleksibelt og enda mer effektivt.

Selv om de har vært bevisst på å gjøre den nye NRF Databasen så gjenkjennelig som mulig og ha mye av den samme navigasjonsstrukturen, vil brukeren merke at det er litt andre prosesser enn før.

– Det er litt andre prosesser, nettopp fordi det skal kunne gå mer smidig. Men jeg tror ikke overgangen skal bli stor.

Mange brukere
NRF Databasen har i dag 380 leverandører tilknyttet databasen og 370 rørleggerbedrifter som bruker den aktivt. Det gjør den til  den desidert største leverandøren av informasjon om VVS/VA-produkter til hele byggenæringen. Databasen sørger for at alle rørleggere og entreprenører får enkel tilgang til den beste produktinformasjonen – helt gratis.

– Vi har gjennomsnittlig rundt 1200-1300 unike brukere hver dag, så aktiviteten er høy.

Samtidig legger han ikke skjul på at potensialet er større.

– Ja, det er mange leverandører vi kunne tenkt oss å ha kontakt med. Og det er fortsatt mange rørleggerbedrifter som ville hatt nytte av å bruke prosjektløsningen vår. Jeg anbefaler alle å klikke seg innom, så vil de oppdage at databasen vil kunne gjøre hverdagen mer effektiv og lønnsom.

Splitter kostnaden
Utviklingskostnaden vil ligge på rundt 8 millioner kroner, en regning NRF deler med EFO (elektroforeningen) som driver Norges største varedatabase for elektroprodukter, EFObasen.

– Ja, vi tar halvparten av kostnaden hver, bekrefter NRFs daglige leder – og understreker at alle hos NRF har travle dager for tiden for å få alt på plass til lanseringen på morgenen 26. oktober.

Aktuelt